Ψηφιακό τυπογραφείο
Εκτύπωση Εντύπων Ψηφιακες - offset εκτυπωσεις, διαφημιστικα Φυλλαδια

Οδηγίες Αρχείων

Ξακρίσματα
Όλα τα αρχεία σας πρέπει να έχουν περιθώριο κοπής ή αλλιώς ξάκρισμα γνωστό και ως bleed .
Το έντυπό σας εκτυπώνεται σε επιφάνειες μεγαλύτερες από το μέγεθος σελίδας σας και μετά κόβεται (ξακρίζεται) στην επιθυμητή διάσταση.
Το ξάκρισμα λοιπόν είναι εκτυπώσιμη περιοχή που στη συνέχεια κόβεται και αφαιρείται.
Το καθαρό έγγραφο-έντυπό σας είναι αυτό που θα μείνει μετά από το ξάκρισμα. (Εικόνα τελική μορφή εντύπου)
Σε διαφορετική περίπτωση, το έγγραφο είτε πρέπει να κοπεί μικρότερο με κίνδυνο στοιχεία (εικόνες και κείμενα) που έπρεπε να φαίνονται να κόβονται είτε πρέπει να τυπωθεί έτσι ώστε περιμετρικά να αφήνει ατύπωτη περιοχή (λευκό περιθώριο). (Εικόνα με την ένδειξη Λάθος)
Για να κοπεί βέβαια στα όρια που ορίσατε πρέπει να υπάρχουν και τα σημεία κοπής (Crop Marks) ώστε ο χειριστής της κοπτικής να έχει ξεκάθαρη εικόνα που κόβεται το δημιουργικό σας και προκύπτει η σελίδα που ορίσατε. 
Μη ξεχνάτε πως στο όριο του εντύπου σας πρέπει να υπάρχει μια ασφαλής περιοχή προς τα μέσα που δεν περιλαμβάνει χρήσιμα αντικείμενα και κείμενα γιατί υπάρχει κίνδυνος να κοπούν. (Εικόνα τελική μορφή εντύπου)
Απομακρύνουμε, λοιπόν, κατά 5 mm τουλάχιστον όποιο κείμενο υπάρχει στο όριο κοντά στο όριο του εντύπου σας ώστε να υπάρχει αυτή η ασφάλεια. Προσοχή!
Από τον κανόνα του Bleed και των Crop Marks εξαιρείται η περίπτωση που η δουλειά σας δεν έχει φόντο ξάκρισμα (φόντο που ξεχειλίζει). 
Τότε μόνο δεν είναι απαραίτητο η σελίδα να έχει bleed. Είναι όμως εντελώς απαραίτητο το εκτυπώσιμο αρχείο σας να είναι φτιαγμένο στη τελική και σωστή διάσταση που επιλέγετε, με τον σωστό προσανατολισμό.


Ειδος Αρχείου
Δεχόμαστε αρχεία σε μορφή CorelDraw μέχρι Χ5, PDF, Tiff και JPG.
Όλες οι φωτογραφίες πρέπει να είναι 300dpi τουλάχιστον.
Το JPG σαν συμπιεσμένη μορφή αρχείου είναι υποδεέστερο του TIFF. Αν δεν θέλετε να "ανεβάσετε" πολύ μεγάλο αρχείο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε συμπιεσμένο TIFF, για να αποφύγετε το JPG.
Αν επιθυμείτε να "ανεβάσετε" στην ίδια παραγγελία παραπάνω από ένα αρχείο (το site μας επιτρέπει μόνο ένα αρχείο ανά παραγγελία) μπορείτε να τα συμπεριλάβετε σε ένα zip ή rar αρχείο.
Το αρχείο προεπισκόπησης που ζητάμε στη φόρμα παραγγελίας είναι απαραίτητο για να μπορούμε να ελέγξουμε ότι δεν μας "ξέφυγε" κάτι.
Χρώματα
Ψηφιακή εκτύπωση:
Τα αρχεία προς εκτύπωση 4χρωμίας πρέπει να είναι σε χρωματική παλέτα CMYK.
Οποιοδήποτε άλλο χρώμα pantone μπορεί να αλλάξει αυθαίρετα κατά τη μετατροπή του σε CMYK και να μην αντιστοιχεί σε αυτό που περιμένατε.
Τα χρωματικά profiles που χρησιμοποιούμε είναι το ISO Coated v2 για το CorelDraw και το US Web Coated (SWOP) v2 για το Photoshop και το Illustrator.
Σε καμία περίπτωση δεν χρησιμοποιούμε overprints.
Σε περίπτωση Pantone χρωμάτων πρέπει οπωσδήποτε να τα μετατρέψετε σε CMYK πριν μας τα στείλετε.

Offset εκτύπωση:
Τα αρχεία προς εκτύπωση 4χρωμίας πρέπει να είναι σε χρωματική παλέτα CMYK. 
Τα χρωματικά profiles που χρησιμοποιούμε είναι το ISO Coated v2 για το CorelDraw και το US Web Coated (SWOP) v2 για το Photoshop και το Illustrator.
Σε περίπτωση Pantone χρωμάτων πρέπει οπωσδήποτε να τα μετατρέψετε σε CMYK πριν μας τα στείλετε.
Ειδικά Εφέ και Φίλτρα
Τα προγράμματα όπως το Corel και το Illustrator δίνουν την δυνατότητα για πολλά όμορφα και ιδιαίτερα ειδικά εφέ και φίλτρα.
Για να είστε σίγουροι όμως για το αποτέλεσμα πρέπει, πριν μας τα στείλετε να τα έχετε μετατρέψει σε εικόνα, είτε μέσω του convert to bitmap στο CorelDraw είτε μέσω του rasterize στο Illustrator.
Μην ξεχνάτε πάντα CMYK και 300dpi.

Γραμματοσειρές
Τις γραμματοσειρές τις γυρνάτε σε curves (convert to curves) στο CorelDraw και σε outlines στο Illustrator, ακόμα και αν σκοπεύετε να το στείλετε σαν PDF.


x

Μείνετε πάντα ενημερωμένοι για τις ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ μας!
Επωφεληθείτε από τα ΕΚΠΤΩΤΙΚΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ στο mail σας!

Συμπληρώστε το e-mail σας εδώ: